Wedstrijd ter herdenking van Wim Swart

Vanavond heeft Oud Veendam in en tegen Oud Engelbert met 3-3 gelijkgespeeld. De wedstrijd stond in de teken van de herdenking van Wim Swart die zowel een voorliefde had voor Veendam als voor de voetbalvereniging Engelbert. Tevens zijn er dit weekend diverse activiteiten om het 25e editie van de spel en sportweek in Engelbert niet onopgemerkt voorbij te laten gaan

De oudjes van Veendam wisten elkaar nog goed te vinden en wanneer de noeste werkers van Engelbert er door heen kwamen stond Dick Ploeger als keeper in de weg.Oud Veendam selecteerde de volgende spelers:

 

Tony MacNulty, Henk de Haan (derde helft) Dick Ploeger,Karel Liklikwatil, Bert Wierenga, Roelf Jan Tiktak, Henk Lodenstein, Rinus Brinkman,Alex de Raad, Geert Meijer, Henk Schoonbeek, André Brouwer, Harm Brouwer, Rudolf Metz, Jan Postma, Rolf Veneboer, Roelof van der Land,Loewie Piebes en Jan Korte.

 

Oud VV Engelbert:

André Swart, Kees Swart, René Pley, Albert Kuil, Jan Viswat, Appie Viswat, Hero de Jonge, Johnny de Vries, Ebbel-Jan Iewema, Anton Wohler, Tiemen van Hemmen, Klaas Schooneveld, Adriaan Peters en John van Rotterdam.

 

Scheidsrechter: Nanno Kranenborg.

 

Niet alleen bij Veendam was Wim Swart een icoon waar hij maar liefst

10 seizoenen voor de geel/zwarten uit wist te komen. In totaal speelde Wim Swart 241 wedstrijden voor Veendam waarin hij 40x scoorde.In 1984 moest Swart bij Veendam weg maar zeker ook bij v.v.Engelbert:

 

‘Wim Swart (1957) was de beste voetballer die VV Engelbert heeft voorgebracht. Deze geboren en getogen Rode Haander speelde na zijn Engelbert periode liefst tien jaar in het eerste elftal van voormalig profclub BV Veendam. Daar viel hij op door zijn imposante fysiek, zijn kopkracht en vooral zijn enorme afstandsschot. Wim was een decennium lang de belichaming van ‘Veenkoloniaal voetbal’. (uit; jubileumboek VV Engelbert 75 jaar)

In 2007 kwam Wim te overlijden bij een woningbrand.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0