2004-2005

50 jaar betaald voetbal en al 50 jaar is Veendam deel van de club die vele clubs zag verdwijnen. Jan Korte is trainer van Veendam en eindigd op de 11e plek. Wederom voeren donkere wolken boven de Langeleegte aangezien het financieel niet goed gaat met de club.

 


2005-2006

Joop Gall wordt trainer van Veendam. Veendam eindigd dat seizoen als 14e in de Jupiler league. Veendam lijkt de eerste wedstrijd te spelen bij de nieuwe priofclub FC Omniworld. Maar ondanks het kunstgras wordt het duel afgelast vanwege het 'rolgedrag' van de bal. Nieuwe speler is o.a. Ruben Schaken die als rechterspits van zich zal doen laten spreken.

 


2006-2007

Veendam haalt voor het eerst sinds 1996 de Nacompetitie. Een keurige 8e plek is genoeg voor plaatsing voor de Paly-offs. Tijdens het seizoen wordt topscorer Marnix Kolder weggekaapt door FC Groningen. In de play-off is het de betere dan Go Ahead Eagles waarna in de halve finale Eredivisionist Excelsior te sterk is.

 


2007-2008

Niek Loohuis vertrekt naar SC Heerenveen. Veendam speelt dit seizoen geen rol van betekenis en eindigd op de 15e plek. Veendam overweegt een verhuizing naar Zuidbroek. Gelukkig wordt dit plan onder druk van de hand gewezen.

 


2008-2009

Sjaak Polak komt naar de Langeleegte. En ook Niek Loohuis wordt terug gehaald van Heerenveen.Het bestuur is ambitieus en laat een nieuw plan zien van het nieuwe 'bananen'stadion dat moet herijzen aan de N33,en Veendam veel geld moet opleveren. Echter Veendam draait een dramatisch seizoen en eindigd op de een na laatste plek in de Jupilerleague(19e) Veendam klopt wederom bij de gemeente aan vanwege de financiele problemen.

 


2009-2010

Er komen veel nieuwe spelers waaronder Paul Mathijs, Peter van der Vlag en de onbekende Michael de Leeuw. Veendam begint super aan de comptitie maar vanaf januari blijkt dat er luchtkastelen zijn gebouwd (m.b.t. nieuw stadion)en dreigt Veendam failliet te gaan.Er volgt puntaftrek door de KNVB. Vele actie's volgen om Veendam te behouden voor het betaalde Voetbal.Gerard Wiekens stopt met betaald Voetbal, helaas wordt zijn afscheid overschaduwt door het heil wat Veendam boven het hoofd hangt. Op 12 mei 2010 wordt Veendam dat dat seizoen 9e eindigde en de topscorer van de Jupiler league: Michael de Leeuw in de ploeg had toch het faillisement uitgesproken. Het onmogelijke gebeurd op 4 juni wordt Veendam's faillisement ongedaan gemaakt en mag Veendam zich toch nog opmaken voor een seizoen betaald voetbal.

Gerard Wiekens
Gerard Wiekens

 


2010-2011

Veendam begint dit seizoen met 4 minpunten vanwege het wanbeleid van de voorgaande jaren. Henk Eising wordt de nieuwe directeur en presenteert het Kolonistenplan wat Veendam in rustig vaarwater moet krijgen. Veendam doet het boven verwachting goed en eindigd op de 4e plek. In de nacompetitie doet het zich zelf te kort door in de halve finale 2x de betere te zijn om uiteindelij toch uitgeschakeld te worden door Helmond Sport. Henk Eising sluit het seizoen af met winst echter zijn er 'lijken' uit de kast gevallen van het vorig bestuur waardoor wederom het voortbestaan van de club aan een zijden draadje hangt. Krachtig optreden van Henk Eising en het verkopen van Michael de Leeuw naar De Graafschap zorgt ervoor dat Veendam op het nippertje gered wordt.

Joop Gall verlaat na 6 seizoenen Veendam
Joop Gall verlaat na 6 seizoenen Veendam

2011-2012

Veendam start het seizoen met vrijwel een geheel nieuw team en elan De Nieuwe trainer Gert Heerkens houdt van het elftal dat 4e is geworden niet veel spelers over. Ook het logo, shirt en de naam BV Veendam zijn ingeruild voor nieuw log, nieuw shirt en nieuwe naam SC Veendam. SC Veendam speelt door kwaliteitsgebrek  een zeer matig seizoen en eindigd op een 17e plek. Aan het eind van het seizoen moet weer alles uit de kast worden gehaald om betaald voetbal in de benen te houden, Er wordt een nieuwe @Kolonicio actie gehouden die via Twittere en andere social media veel bijval krijgt zeker wanneer topmodel Doutzen Kroes Kolonicio wordt en haar volgers op twitter oproept om ook Koloncio van Veendam te worden.  Veendam wordt uiteindelijk nipt van de ondergang gered dit lukt d.m.v het Pact van Kielwindeweer.


2012-2013

Veendam speelt een goed seizoen, echter steken de finanaciele zorgen wederom de kop op. Op 12 Maart wordt net als in 2010  surseance van betaling aangevraagd. Op Vrijdag  15 Maart speelt Veendam thuis aan de langeleegte tegen FC Oss en wint met 2-1 dankzij doelpunten van Opoku en Overtoom. Op Maandag 25 Maart wordt het faillisement uitgesproken. Veendam heeft nog acht dagen om in beroep te gaan en om het benodigde geld (In eerste instantie bijna 700.000 euro en in totaal 1,1 moljoen)op tafel te krijgen. Verwoede pogingen met oud speler Henk de Haan als drijvende kracht mogen niet baten op 2 April verstrijkt het beroepstermijn en er was lang niet genoeg geld om alsnog in beroep te gaan waardoor SC Veendam na 59 jaar uit het betaalde voetbal verdwijnt. Alle uitslagen worden door de KNVB geschrapt en de wedstrijden uit dit seizoen worden als niet gespeeld beschouwd.

EINDE TIJDPERK BETAALD VOETBAL

Veendam was vanaf de invoering van het betaalde voetbal van de partij.Op 28 november 1954 begint dan het betaald voetbal. Veendam verliest met 4-1 van NAC. Jan Walburg scoort het enige Veendam doelpunt en dus het eerste in het betaald voetbal voor de Veenkolonialen. 

 

Op Vrijdag 15 Maart 2013 speelt Veendam (Voorlopig) Na 58 jaar,  3 maanden en 15 dagen haar laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. Thuis aan de Langeleegte wordt met 2-1 gewonnen van FC Oss. Tom Overtoom maakt de winnende goal wat tevens de laatste goal van Veendam in het betaalde voetbal is.