Veendam begint voetbalspektakel met nederlaag

Veendam is tijdens het voetbalspektakel in De 2e Divisie  begonnen met een 2-1 nederlaag tegen de thuisclub Haarlem. De competitie waarin 4 failliete clubs in juni op de woensdag avond tegen elkaar spelen in een minicompetitie is een initiatief van Journalisten Edwin Struis en Leo Oldenburger .

De oud Veenkolonialen waren de gehele wedstrijd aan de Jan Gijzenkade wel de betere partij en hadden ook de beter kansen echter was het de sluwe ervaren ex-Eredivisie ploeg die wat beter met de kansen omgingen. In de eerste helft had Veendam via een strafschop van Rudi Metz de score kunnen openen. Helaas wist de keeper van Haarlem de strafschop te stoppen. Niet veel later schoot Arjan Postma een vrije bal op de paal. Haarlem scoorde wel voor rust 0-1 Sinouh. Na de 'rust' zette Veendam nog meer druk op de verdediging van Haarlem wat resulteerde in de 1-1 van Postma. Echter trok Haarlem aan het langste eind door uiteindelijk de 2-1 op het scorebord te zetten.  Voor Veendam kwamen Alexander Grijpma en Martin Drent vanwege blessures niet in actie.

Ca 1000 voetballiefhebbers waren gisteren aanwezig in Haarlem om daar hun helden van weleer in prachtige retro tenues te zien voetballen. Het was een gezellig voetbalspektakel wat eventjes ontsiert leek te worden tijdens de wedstrijd SVV - Wageningen door een kleine groep raddraaiers, echter mag dit niet de boventoon hebben van deze prachtige voetbalavond, waar bengaals vuurwerk, een biertje drinken en supporters van de 4 clubs gebroedelijk op de Kick Smit tribune wel degelijk lieten zien dat dit toernooi aan een behoefte voldoet.

Ondanks dat de clubs niet meer bestaan is de clubliefde voor deze clubs bij de mensen nog groot. Volgende week woensdag wordt het weer ouderwets ballen op de Wageningse Berg waar de organisatie uitgaat van ca 2000-3000 man. Over welke spelers Veendam dan kan beschikken is nog niet definitief bekend.