2e divisie  alsnog afgelast!

De 2e Divisie, een mini-competitie tussen de failliete clubs SVV, Veendam, Haarlem en FC Wageningen, is afgelast na dreigende rellen. De 2e wedstrijdronde – die woensdag in Wageningen zou worden gespeeld – is afgelast omdat relschoppers van niet-deelnemende clubs naar Wageningen wilden komen en daarmee is de hele competitie van de baan.


Het doorgaan van het evenement stond op losse schroeven nadat vorige week woensdag in Haarlem een vechtpartij was geweest tussen jeugdige 'supporters' van Haarlem en Wageningen. 

 

Verantwoord
Overleg tussen de gemeente Wageningen, de organisatie, politie en andere betrokkenen leidde maandag eerst nog tot de conclusie dat doorgaan van het evenement verantwoord was. Kort daarop kwamen er berichten binnen dat er relschoppers van plan waren naar Wageningen te komen, waarom de burgemeester zijn besluit heroverwoog. Het zou niet gaan om relschoppers van de deelnemende clubs, maar van nog bestaande voetbalclubs.

 

Wageningse Berg
Eerder maakte de organisatie al bekend dat Haarlem-supporters woensdag niet welkom waren in Wageningen en Wageningen-fans volgende week niet in Schiedam. Stadion de Wagenings Berg, mede vanwege de 2e Divisie, opgeknapt door vele vrijwilligers.


bron: De Gelderlander

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jacob Kuipers (maandag, 08 juni 2015 22:42)

    Gewoon niet toegeven aan de relschoppers